Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

"Ο Εγωιστής Γίγαντας" του Oscar Wilde
Προσφέρουμε στους μικρούς αλλά και λίγο μεγαλύτερους μας φίλους το γνωστό - και ταιριαστό - παραμύθι για το γίγαντα που δεν άφηνε τα παιδιά να παίξουν στον κήπο του.

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή κτήματα είναι συμπτωματική.

Ο εγωιστής γίγαντας

υγ. Το Σαββάτο αλλά και την Κυριακή από το πρωί (11-12) ξαναβρισκόμαστε στο κτήμα για να γίνει επιτέλους χώρος όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά. 

1 σχόλιο:

 1. Tα συμφέροντα της νύχτας δεν έχουν θέση στη γειτονιά μας

  Τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι των Άνω Πετραλώνων αποφασίσαμε, μέσα από αυτοοργανωμένες λαϊκές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, να αντισταθούμε στην επέλαση της βιομηχανίας της διασκέδασης στη γειτονιά μας, στην απόπειρα μετατροπής μίας από τις τελευταίες ανθρώπινες γειτονιές της Αθήνας σε πεδίο ασυδοσίας επιχειρηματιών και εργολάβων. Ήδη από την πρώτη λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 8/11, η ενόχληση ορισμένων από την κίνηση των κατοίκων εκφράστηκε με έντονες υποδείξεις και χαλαρές απειλές…

  Τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/11 έγινε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι κατοίκου των Πετραλώνων, παρόντα σε όλους τους αγώνες που έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Οι δράστες της επίθεσης έσπασαν την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Γιάννης και έριξαν εύφλεκτο υγρό, στο οποίο στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του και των μελών της οικογένειάς του, καθώς φυσικά και των υπόλοιπων ένοικων της πολυκατοικίας. Θεωρούμε ότι η επίθεση στρέφεται εναντίον όλων μας.

  ΠΟΡΕΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11 – 12.00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
  Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου

  η αφίσσα
  https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/poreia_emprismos.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή