Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Αλληλεγγύη στους κατοίκους των Πετραλώνων

Εχθές Κυριακή 29/11 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων κατοίκων των Πετραλώνων και των γύρω περιοχών, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γειτονιάς τους και για αλληλεγγύη σε κάτοικο ο οποίος δέχθηκε εμπρηστική επίθεση. Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωσή τους.


Tα συμφέροντα της νύχτας δεν έχουν θέση στη γειτονιά μας

Τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι των Άνω Πετραλώνων αποφασίσαμε, μέσα από αυτοοργανωμένες λαϊκές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, να αντισταθούμε στην επέλαση της βιομηχανίας της διασκέδασης στη γειτονιά μας, στην απόπειρα μετατροπής μίας από τις τελευταίες ανθρώπινες γειτονιές της Αθήνας σε πεδίο ασυδοσίας επιχειρηματιών και εργολάβων. Ήδη από την πρώτη λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 8/11, η ενόχληση ορισμένων από την κίνηση των κατοίκων εκφράστηκε με έντονες υποδείξεις και χαλαρές απειλές…

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/11 έγινε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι κατοίκου των Πετραλώνων, παρόντα σε όλους τους αγώνες που έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Οι δράστες της επίθεσης έσπασαν την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Γιάννης και έριξαν εύφλεκτο υγρό, στο οποίο στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του και των μελών της οικογένειάς του, καθώς φυσικά και των υπόλοιπων ένοικων της πολυκατοικίας. Θεωρούμε ότι η επίθεση στρέφεται εναντίον όλων μας.

ΠΟΡΕΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11 – 12.00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου

υγ. Όσο για τα δικά μας παρακαλούμε όσους συμπολίτες μπορούν να μας ενισχύσουν να το κάνουν με ένα σακί χώμα, απαραίτητο για τη δεντροφύτευση του χώρου. Επόμενη συνάντηση την Τετάρτη 2/11 στις 7 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου