Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους του Ζωγράφου

Σε αποκλεισμό του δημαρχείου Ζωγράφου προχωρούν από σήμερα το πρωί (6/10) επιτροπές κατοίκων της περιοχής, αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου να κόψει πολλά δέντρα από πλατείες της πυκνοκατοικημένης περιοχής, προκειμένου να κατασκευάσει «υπόγεια γκαράζ και υπέργεια εμπορικά τερατουργήματα».
«Με άλλοθι το πρόβλημα της στάθμευσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν με την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, απροκάλυπτα προχωρούν σε δημοπρατήσεις προς όφελος των κατασκευαστών, οι οποίοι θα τα εκμεταλλεύονται για 30 χρόνια εις βάρος του περιβάλλοντος, των δημοτών και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου», σημειώνουν οι επιτροπές σε ανακοίνωσή τους, που αφορά τις πλατείες Ελευθερίας, Ανοιξης, Νεκροταφείου, Μερκάτη, Πλαστήρα και τα οικοδομικά τετράγωνα 354 και 119. Ο συνολικός χώρος που παραχωρείται για εκμετάλλευση είναι περίπου 5.000 τ.μ., αλλά αυτός θεωρείται πολύ σημαντικός στο Δήμο Ζωγράφου, που θεωρείται ο πιο πυκνοδομημένος της Ευρώπης. Μόνο στην πλατεία Μερκάτη υπάρχουν 100 δέντρα, που δίνουν ανάσα στην περιοχή, επισημαίνουν οι κάτοικοι, τονίζοντας ότι η δημιουργία γκαράζ δεν λύνει το πρόβλημα της στάθμευσης, καθώς θα προσελκυστούν περισσότερα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κυκλοφοριακό. Σήμερα ο δήμος έχει προγραμματίσει τη δημοπράτηση των έργων και αυτό θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν οι κάτοικοι, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα με συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Γαρδένια.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η κινητοποίηση των κατοίκων και ο αποκλεισμός του Δημαρχείου έληξε επιτυχώς με τη ματαίωση της δημοπρασίας.

υγ. Υπενθυμίζουμε σε όλους την αυριανή μας Συνέλευση στις 7 στο χώρο του πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου