Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Φωτιά στο κτήμα λίγο πριν την πρωτοχρονιά

Λίγα λεπτά πριν την έλευση του νέου χρόνου και ενώ ολόκληρο το τέλος της Πατησίων ήταν χωρίς φωτισμό εκδηλώθηκε πυρκαϊά σε ένα από τα διατηρητέα κτίρια του κτήματος Δρακόπουλο. Η φωτιά προξένησε αρκετά εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο (έκαψε το σύνολο της στέγης, τα κουφώματα, το εσωτερικό και πολλά ακόμα). Θυμίζουμε ότι και πριν 3 μήνες υπήρχε πάλι φωτιά που ευτυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την καταστροφή, ενώ πριν 4-5 χρόνια με αντίστοιχο τρόπο είχε καεί και η βίλα, επίσης διατηρητέα.
Είναι προφανές ότι δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτηματικά σχετικά με το χρόνο, τον τρόπο και τη στόχευση μιας τέτοιας εξέλιξης που δύσκολα μοιάζει για τυχαία. Πολύ περισσότερο αν συνδιαστεί με την πολύ πρόσφατη προσπάθεια του "ιδιοκτήτη" να εκποιήσει το χώρο (λες και είναι τσιφλίκι του) καθώς και το ευρύτερο κλίμα εμπορευματοποίησης - "αξιοποίησης" των ελεύθερων χώρων.
Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι "το πάρκο θα μείνει τσιμέντο δε θα γίνει".

2 σχόλια:

  1. Ό,τι και να κάνουν, το πάρκο έχει ήδη περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως χώρος κοινόχρηστος. Τσιμέντο θα γίνει το κεφάλι του Μαρτίνη, όχι το πάρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και του καμίνη, όχι μόνο του μαρτίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή