Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ακυρώθηκε η άδεια για το πάρκινγκ στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου

αναδημοσιεύουμε από τη σημερινή (22/7/2010) Ελευθεροτυπία :

"Ακυρώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο η πολεοδομική άδεια για το υπόγειο πάρκινγκ στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων. 
«Η απόφαση του Εφετείου είναι μια νίκη της συλλογικής δράσης εμάς των κατοίκων της περιοχής. Και βέβαια αποδεικνύει ότι η ενέργεια του δημάρχου -να κόψει τα δένδρα του πάρκου τον Ιανουάριο του 2009 για να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ στον χώρο- δεν ήταν μόνο εγκληματική για το περιβάλλον, αλλά και παράνομη», λέει στην «Ε» ο Χρήστος Ρουμπάνης από την Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος...
...Αναμένουν οι κάτοικοι την απόφαση επί της αιτήσεώς τους στο ΣτΕ να χαρακτηριστεί το παρκάκι αποκλειστικά κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το δικαστήριο θα μας δικαιώσει και σε αυτό το αίτημά μας, γιατί είναι το μόνο δίκαιο - δικαιούμαστε έστω και λίγο πράσινο στην Κυψέλη», μας λέει ο κ. Ρουμπάνης."
 

2 σχόλια:

  1. Παιδιά έχετε την απόφαση του Εφετείου να μας την στείλετε;; Ανάλογη προσπάθεια κάνει ο Δήμος Λεμεσού στην Κύπρου για καταστροφή του μοναδικού πνεύμωνα πρασίνου σε υπογειο γκαράζ. Ηδη κάναμε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας. Αν έχετε την απόφαση στειλτε την στο ε-μαιλ evrosnet@cytanet.com.cy Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή