Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ψήφισμα - Κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος Δρακόπουλου.Ο Αγώνας για την διάσωση του κτήματος Δρακόπουλου στο συνολό του συνεχίζεται!


Η ανοιχτή συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος Δρακόπουλου, καταγγέλει για μια ακόμη φορά την πρακτική του Ερυθρού Σταυρού για την ξαφνική κατεδάφιση του κτιρίου της παλαιάς εριουργίας στις 12 Αυγούστου (ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι των Πατησίων βρίσκονταν σε διακοπές) με σκοπό τη δρομολόγηση της ανέγερσης πολυόροφου κτιρίου. Πρόκειται για μια πράξη που δεν έλαβε υπόψη την ιστορικότητα του χώρου και το πάγιο αίτημα των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής για την επισκευή, αποκατάσταση και τελική απόδοση του συγκεκριμένου κτιρίου στους πολίτες.
Για την εξέλιξη αυτή θεωρούμε υπεύθυνη τη δημοτική αρχή του κ. Κακλαμάνη που με την υπογραφή του περίφημου «μνημονίου συνεργασίας», άνοιξε το δρόμο στα επιχειρηματικά σχέδια του Ερυθρού Σταυρού.
Σήμερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική η ανάγκη όχι μόνο για διατήρηση αλλά για επέκταση του πρασίνου μέσα στη γειτονιά μας που ασφυκτιά από το τσιμέντο, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Συνεπώς απαιτούμε, την άμεση απαλλοτρίωση του ισοπεδωμένου χώρου, από το Δήμο Αθηναίων, τον χαρακτηρισμό του ως πάρκο υψηλού πρασίνου και την ενοποίησή του με το υπόλοιπο πάρκο. Επίσης απαιτούμε τα 3 διατηρητέα κτίρια να ανακαινιστούν και να αποδοθούν στους πολίτες για πολιτιστικές ή/και αθλητικές χρήσεις.
Καλούμε:
 • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 14:30 στην πλατεία Κοτζιά.
 • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διαμερισματικό Συμβούλιο του 5ου Διαμερίσματος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 20:00 (Πατησίων 237).
 • Σε ανοιχτή συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη στις 19:00 στο χώρο του πάρκου Δρακόπουλου για προγραμματισμό νέων δράσεων.

2 σχόλια:

 1. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξίες και
  αγωνιστικό φρόνημα
  ΜΠΡΑΒΟ στους κατοίκους και στην επιτροπή αγώνα
  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ενδιαφέρον που εισαι βρε παιδι που χαθηκες εσυ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή